Quantcast
Σκυλακάκης για ΕΝΦΙΑ: "Όχι" σε οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ λόγω κορονοϊού - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για ΕΝΦΙΑ: “Όχι” σε οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ λόγω κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Η ΕΕ αντιμετωπίζει και αυτήν κρίση με τον κορονοϊό, όπως όλες τις κρίσεις, σαν το σαλάμι: φέτα-φέτα», είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup προβλέπουν επαρκή ποσά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την ανεργία, δίχως να θέτουν όρους που να προβλέπουν μνημόνια.

Όπως επεσήμανε, από το πακέτο των 540 δις ευρώ, «στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 7 δις ευρώ, από τα οποία πρέπει να δούμε πόσα θα αξιοποιήσουμε και πως, δεδομένου ότι υπάρχει και το ζήτημα τους χρέους, καθώς φέτος θα έχουμε και μια σημαντική υποχώρηση του ΑΕΠ».
«Το κομμάτι των πληττόμενων εργαζόμενων θα το δούμε στην επόμενη φάση της κρίσης, ακόμη δεν το έχουμε αντιμετωπίσει. Είναι κάτι που θα του δούμε με το Υπ. Εργασίας τις επόμενες ημέρες», είπε ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική.
Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς και την προστασία πρώτης κατοικίας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο αρκετών ημερών για την ανακοίνωση παράτασης, καθώς το ζήτημα είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι αυτήν την περίοδο ειδικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι «στην οξεία φάση της κρίσης, είναι παράλογο να μην υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας».
Ο κ. Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων των πολιτών προς την Εφορία, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.
Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ και την μείωση του κατά 25%, όπως ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ, λόγω της μείωσης των ενοικίων για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ο κ. Σκυλακάκης απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι είναι «κατά των οριζόντων μέτρων» και αναφέροντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια μείωση, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για έναν ιδιοκτήτη με πολλά ακίνητα, σε ένα εκ των οποίων θα μειωθεί το ενοίκιο για έναν ή δύο μήνες».
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.