Quantcast
Μιχαηλίδου: Πότε και πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους ΚΕΑ - enikonomia.gr
share

Μιχαηλίδου: Πότε και πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους ΚΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Τέλος Μαΐου θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους του ΚΕΑ,όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN TV. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την ενίσχυση των οικογενειών που δικαιούνται το ΚΕΑ με ένα ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στόχος είναι να ενισχυθούν 63.900 δικαιούχοι Εγγυημένου Εισοδήματος με ανήλικα τέκνα και να λάβουν 100 ευρώ επιπλέον για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ επιπλέον για κάθε επόμενο, με ταβάνι ενίσχυσης τα 300 ευρώ.

Oι πληρωμές
Οι πληρωμές της έκτακτης ενίσχυσης που θα δοθεί στο τέλος Μαΐου για οικογένειες που λαμβάνουν ΚΕΑ με ανήλικα παιδιά κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη τους ως εξής:
-Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ.
-Ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.
-Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά θα πάρει 200 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 650 ευρώ αντί 450 ευρώ.
-Ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα τέκνα θα πάρει 250 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 750 ευρώ αντί 500 ευρώ που είναι το πλήρες κανονικό εγγυημένο εισόδημα.
-Ζευγάρι με πέντε ανήλικα τέκνα θα πάρει 300 ευρώ έξτρα ενίσχυση που είναι και το ανώτερο όριο και συνολικά 850 ευρώ αντί 550 ευρώ που είναι το πλήρες μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα. Οι όροι Για να ενισχυθούν οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος και όχι ενήλικο.

Δείτε το βίντεο από το Open:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.