Quantcast
Κορονοϊός: Έτσι θα στηριχθεί η εστίαση - Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Έτσι θα στηριχθεί η εστίαση – Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξει νομοθέτηση μέτρων για τη στήριξη του κλάδου της εστίασης της χώρας μας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού . Αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΙ.
«Ο στόχος μας από κοινού με την ΚΕΔΕ -ετοιμάζουμε την πρόταση προκειμένου να τη νομοθετήσουμε- είναι να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιούν αυτά τα καταστήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, με στόχο να έχουν την ίδια δυναμικότητα που είχαν πριν την εφαρμογή των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες που θα κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον τέλη, ενώ για εκείνους που δεν είναι εφικτή η χρήση αυτού του πλεονεκτήματος θα υπάρξει μείωση τελών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω.

Για το δημόσιο
Για την εφαρμογή των μέτρων στο δημόσιο, είπε ότι τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες ενθαρρύνεται η τηλεργασία και πρόσθεσε πως εκτός από το ζήτημα του συγχρωτισμού, είναι μια εμπειρία θετική και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι. Στο ερώτημα εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Η τηλεργασία έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος Αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος, δεν υπάρχει τηλεργασία. Κανείς να μην αμφιβάλλει για την εργασία του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στον δημόσιο τομέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.