Quantcast
Σκυλακάκης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση θα αναλάβει να δώσει στους ιδιοκτήτες των ακινήτων το 1/3 των χρημάτων που έχασαν από το μέτρο της έκπτωσης ενοικίου 40% είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οικονομία και τις μειώσεις φόρων.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ο υφυπουργός τόνισε πως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο. “Ο ιδιοκτήτης, από όποιο ακίνητο έχασε ενοίκιο, υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3” πρόσθεσε .

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μείωση προκαταβολής φόρου δεν είναι οριζόντια για όλους.

Για την ανεργία είπε ότι η ύφεση προκαλεί αμφιβολία για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας και πολλές επιχειρήσεις που πλήττονται δεν θα μπορούν να απασχολούν στο μέλλον όλους τους εργαζόμενους. “Εμείς προσπαθούμε, επειδή θεωρούμε ότι η κρίση είναι προσωρινή, να παραμείνουν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία” σημείωσε.

Σε ερώτηση για τα ποσοστά τουριστών που θα ικανοποιήσουν την κυβέρνηση φέτος, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι “θα είμαστε καλά εάν περάσουμε το 40% τον Ιούλιο και Αύγουστο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.