Quantcast
Μύκονος - Σαντορίνη: Αναστέλλεται η χορήγηση οικοδομικών αδειών για έναν χρόνο - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Μύκονος – Σαντορίνη: Αναστέλλεται η χορήγηση οικοδομικών αδειών για έναν χρόνο – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Στην αναστολή για ένα έτος της χορήγησης οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα στις εκτός σχεδίου περιοχές σε Μύκονο και Σαντορίνη, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου, προκειμένου να μπει ένα φρένο στην οικοδομική δραστηριότητα των δύο κυκλαδίτικων νησιών, ενόψει της έναρξης ταχύρρυθμου πολεοδομικού σχεδιασμού, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του σχεδίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας. Ο κ. Χατζηδάκης είχε επισημάνει πως η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για τα τουριστικά καταλύματα -εκτός των οικισμών- θα διαρκέσει μέχρι την έγκριση των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ), τα οποία θα ανατεθούν στο άμεσο μέλλον από το ΥΠΕΝ και θα θέσουν ξεκάθαρους κανόνες, συμβατούς με τη φέρουσα ικανότητα των δύο περιοχών.
Ειδικότερα, η σχετική απόφαση αφορά στην κατασκευή νέων κτιρίων με χρήση «Τουριστικά καταλύματα, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις», που περιγράφονται με στοιχείο (15) στην παρ. II του άρθρου 1 του πδ 59/2018 «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης» (Α’ 114).
Της αναστολής εξαιρούνται:
1. Οι περιπτώσεις που υπάγονται στις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 26 ν.2831/2000 (Α’ 140), όπως ισχύει.
2. Οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί, έως την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης, «προέγκριση οικοδομικής άδειας» της παρ. γ του άρθρου 28 ν.4495/2017 (Α’ 167), όπως ισχύει.
3. Οι εγκεκριμένοι οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων του άρθρου 1 του ν. 4179/2013.
Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.