Quantcast
ΣΥΝ-Εργασία και επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα πληρωθούν σήμερα και πόσα θα πάρουν - enikonomia.gr
share

ΣΥΝ-Εργασία και επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα πληρωθούν σήμερα και πόσα θα πάρουν

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς οι πληρωμές δικαιούχων που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία». Έτσι, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, αναμένεται να καταβληθούν σε 56.458 εργαζομένους οι ειδικές αποζημιώσεις, που σε κάποιους οφείλονται ακόμη και από τον Ιούνιο. Ε

ιδικότερα, εξοφλούνται για Ιούνιο και Ιούλιο 46.629 εποχικοί εργαζόμενοι που φέτος δεν επαναπροσελήφθησαν και υπέβαλαν μονομερή υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα «Εργάνη», καθώς το ξενοδοχείο ή το τουριστικό λεωφορείο όπου εργάζονταν πέρυσι δεν επαναλειτούργησε.

Επίσης, θα εξοφληθούν 8.463 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τον Ιούνιο, όπως επίσης και 1.366 εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος, ήτοι για το 15νθήμερο από 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου, και περιμένουν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος.

Να σημειωθεί ότι εφόσον η αναστολή διήρκεσε 30 ημέρες εντός Ιουλίου ή Ιουνίου, τότε ο εργαζόμενος θα λάβει το πλήρες ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά θα λάβει την αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η πίστωση των ποσών θα γίνει την Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Με την υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 23.806.372 ευρώ που αφορούν:

α) σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου και Ιουλίου, ύψους είκοσι ενός εκατομμυρίων οκτακοσίων εξήντα μίας χιλιάδων οκτακοσίων δέκα ευρώ (21.861.810€), στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 46.629

β) σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Ιούνιο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους ενός εκατομμυρίου επτακοσίων πενήντα χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (1.750.434€) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 8.463.

γ) σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 15/6/2020-30/6/2020, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους εκατόν ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν είκοσι οκτώ ευρώ και σαράντα έξι λεπτών (194.128,46) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 1.366.

Να σημειωθεί ότι με τη νέα πληρωμή που θα γίνει αύριο, το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί για τη στήριξη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων καθώς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία ανέρχεται σε 1.569.589.168 ευρώ το οποίο αφορά αποζημιώσεις ειδικού σκοπού αλλά και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.