Quantcast
ΕΚΤ: Κάλεσμα στις τράπεζες να αυξήσουν τα στεγαστικά δάνεια - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Κάλεσμα στις τράπεζες να αυξήσουν τα στεγαστικά δάνεια

δημοσιεύτηκε:

Kάλεσμα προς τις τράπεζες να αυξήσουν τα στεγαστικά δάνεια απηύθυνε ο συντονιστής της ΕΚΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, Φραντσέσκο Ντρούντι, στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist.
Όπως είπε ο Ντρούντι, οι χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 6,5% τον Ιούλιο, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν και τις στρόφιγγες των στεγαστικών δανείων ξεπερνώντας τα όποια διαδικαστικά εμπόδια υπάρχουν σήμερα.
Επίσης υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς το ποσοστό τους (37%) παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. Στο πλαίσιο αυτό χαιρέτησε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα “Ηρακλής”, συμπληρώνοντας ότι το κατά πόσο αυτό είναι επαρκές για την μείωση τους είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ίδια η κυβέρνηση στο μέλλον.
Αναφερόμενος στον νέο πτωχευτικό κώδικα επεσήμανε ότι, αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς ενσωματώνει ένα σημαντικό αριθμό νόμων που ισχύει. Ωστόσο υπογράμμισε ότι για την ορθή εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Νόμου (από τις αρχές του επομένου έτους) είναι αναγκαίο να γίνουν βήματα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων που θα αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.