Quantcast
Lockdown: Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έως τις 30 Νοεμβρίου - enikonomia.gr
share

Lockdown: Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έως τις 30 Νοεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως τις 30 Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Αναλυτικά:
1. Δηλώσεις Covid
-Έως τις 20 Νοεμβρίου του 2020 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων από τους εκμισθωτές ακινήτων των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το μισθωτή, σε ποσοστό τουλάχιστον 30% για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 (δηλώσεις Covid αρχικές ή τροποποιητικές).
– Έως τις 20 Νοεμβρίου του 2020 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων από τους εκμισθωτές ακινήτων των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% (δηλώσεις Covid αρχικές ή τροποποιητικές) για τον μήνα Οκτώβριο 2020.
-Έως τις 20 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων από τους εκμισθωτές ακινήτων των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το μισθωτή, σε ποσοστό τουλάχιστον 30% για τον μήνα Νοέμβριο 2020 (δηλώσεις Covid αρχικές ή τροποποιητικές).
– Έως τις 23 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων από τους μισθωτές ακινήτων, για την αποδοχή δήλωσης μείωσης του μισθώματος για τον μήνα Οκτώβριο από τους εκμισθωτές (δηλώσεις Covid).
– Έως τις 24 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων από τους μισθωτές ακινήτων, για την αποδοχή δήλωσης μείωσης του μισθώματος, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το εκμισθωτή, σε ποσοστό τουλάχιστον 30% για τον μήνα Νοέμβριο 2020 (δηλώσεις Covid).
-έως τις 27 Νοεμβρίου του 2020 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων από τους μισθωτές ακινήτων για την αποδοχή δήλωσης μείωσης του μισθώματος, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το εκμισθωτή, σε ποσοστό τουλάχιστον 30% για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 (δηλώσεις Covid).
2.Τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν έως τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τις 6 δόσεις. Αυτό αφορά όσους δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του φόρου μπορούσε να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου είτε έως τις 30 Οκτωβρίου του 2020 οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) του φόρου από τις έξι δόσεις. Επιπλέον επισημαίνεται πως οι υπόλοιπες τέσσερις δόσεις θα καταβληθούν κανονικά την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα έως και στις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.