Quantcast
Πέτσας για τηλεργασία: Εκτεταμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν εφαρμόζεται - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας για τηλεργασία: Εκτεταμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν εφαρμόζεται – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται το καθεστώς της τηλεργασίας”, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση πώς μπορεί η κυβέρνηση να ελέγξει εάν εφαρμόζεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι σε μεγάλους Οργανισμούς δεν έχει ληφθεί σχετική μέριμνα, απάντησε ότι “πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι δεν είναι παντού εφικτή η τηλεργασία. Εκεί όμως όπου είναι εφικτή η τηλεργασία θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι το επόμενο χρονικό διάστημα από όλα τα συνεργεία ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να είναι σίγουρο ότι εφαρμόζεται η νομοθεσία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Και πραγματικά η τηλεργασία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για αυτό”.
Για το Δώρο Χριστουγέννων
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο Δώρο Χριστουγέννων. “Σημειώνεται ότι για το Δώρο Χριστουγέννων το οποίο θα καταβληθεί από τις 21/12/2020 έως τις 31/12/2020 το κράτος θα καταβάλει στους εργοδότες την αναλογία για το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή υπολογιζόμενη επί του ποσού των 534 ευρώ”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις
Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις προκειμένου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απάντησε , “Νομίζω τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε αυτές τις ημέρες είναι ισχυρά. Έχουν ένα πολύ μεγάλο ύψος, 3,3 δισ. ευρώ και ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε την πτώση τζίρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ερχόμαστε και δεν είναι μόνο η άμεση ενίσχυση που δίνουμε, είναι ότι αναστέλλουμε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν οι αναστολές για τις πληρωμές των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Επομένως όταν κάποιος δεν έχει τζίρο, δεν έχει και υποχρεώσεις με βάσει αυτό το πακέτο που έχουμε εξαγγείλει προκειμένου όλοι να σταθούν στα πόδια τους. Γιατί το βασικό μας στοίχημα είναι ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας να μείνει στη θέση του για να πάρει μερίδιο από την επανεκκίνηση της οικονομίας που θα έρθει μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας”.




















share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.