Quantcast
Καββαθάς στον RealFm: Πώς θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων από επιχειρήσεις χωρίς έσοδα; - enikonomia.gr
share

Καββαθάς στον RealFm: Πώς θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων από επιχειρήσεις χωρίς έσοδα;

δημοσιεύτηκε:

Για το Δώρο Χριστουγέννων και το αίτημα που έχει τεθεί περί παράτασης της καταβολής του από φορείς της αγοράς μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. Μιλώντας στον RealFM 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, είπε ότι “είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, όταν μπήκαμε στο lockdown στις 6 Νοεμβρίου και μπροστά μας είχαμε μερικές αναστολές πληρωμής υποχρεώσεων. Τότε μπήκε εύλογα το ερώτημα από πλευράς μας σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων, πώς θα μπορέσουν να το καταβάλουν οι κλειστές επιχειρήσεις. Και ακόμα τότε δεν γνωρίζαμε ότι ο Δεκέμβριος θα είναι “κλειστός”. Λέγαμε λοιπόν, “δύο μισθούς μέσα στον Δεκέμβριο, έπειτα από έναν μήνα lockdown; Από ποια έσοδα θα πληρωθεί ο διπλός μισθός- και το Δώρο και ο μισθός του Δεκεμβρίου”.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι “τώρα είμαστε σε δεύτερο μήνα lockdown και γίνεται ακόμη πιο ζόρικο το πρόβλημα. Λέμε ότι σε κάθε περίπτωση το κράτος θα μπορούσε να δώσει το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους και να υπάρχει συμψηφισμός με τις επιχειρήσεις για το κομμάτι που τούς αναλογεί στο επόμενο διάστημα, κάτι που έκανε με το Δώρο Πάσχα η Πολιτεία. Δηλ. μας κάλεσε τις επιχειρήσεις έως 30 Ιουνίου να καταβάλουμε το σύνολο του Δώρου και μας το συμψήφισε τον Σεπτέμβριο. Όποιος δεν καταβάλει το Δώρο έως 21 Δεκεμβρίου, αυτό είναι ποινικό αδίκημα. Το έχουμε θέσει στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει βγάλει μια διάταξη ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να καταβάλουν κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων. Το θέμα είναι με ποια χρήματα θα το καταβάλουν”.
Σχετικά με την εικόνα στην αγορά ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι “οι κλάδοι που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ περνούν μια δυσκολότατη περίοδο και ειδικά αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Παρουσιάζουν μια μείωση μεσοσταθμικά 40% και στην εστίαση πάνω από 50%. Τα πράγματα μέρα με τη μέρα δυσκολεύουν και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν πάγια έξοδα, πρέπει να πληρωθούν υποχρεώσεις σε ΔΕΚΟ χωρίς έσοδα, φόροι χωρίς έσοδα, υποχρεώσεις προς εργαζομένους χωρίς έσοδα. Πώς θα γίνει αυτό”;

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.