Quantcast
Νέα τηλεδιάσκεψη για το έκτακτο βοήθημα στους επιστήμονες - Τι θα γίνει με τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Νέα τηλεδιάσκεψη για το έκτακτο βοήθημα στους επιστήμονες – Τι θα γίνει με τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Νέα τηλεδιάσκεψη θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα για τον τρόπο χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος στους δικαιούχους επιστήμονες ( δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και λογιστές σε γιατρούς, οδοντιάτρους, σε δικαστικούς επιμελητές και σε γεωτεχνικούς) όπως προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.
“Θα έχουμε και νέα τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα. Το οικονομικό Επιμελητήριο, ο κ. Κόλλιας έχει αναλάβει να κάνει κάποια επεξεργασία στοιχείων για να συντονιστεί αυτή η συζήτηση. Και αυτήν την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση μαζί με τους επιστημονικούς κλάδους για να κάνουμε κουβέντα” είπε.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη διάταξη για το βοήθημα .”Είναι 9 επιστημονικοί κλάδοι . Η διάταξη προβλέπει την εφάπαξ ενίσχυση, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση αυτών των κλάδων. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εργασίας και τους προέδρους όλων των επιστημονικών κλάδων και κάναμε μια πρώτη συζήτηση όπου ουσιαστικά αυτό που αποφασίσαμε είναι ότι: οι κλάδοι αφού θέσαμε τα δεδομένα και είπαμε κάποιες ιδέες θα ανέλθουν με τις προτάσεις τους για το πώς θα δοθεί η ενίσχυση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση εάν το βοήθημα αυτό θα είναι 500 ευρώ απάντησε: ” Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ποιο θα είναι ακριβώς” το ποσό ” επειδή αυτή η συζήτηση συνεχίζεται, ακριβώς επειδή έχουμε αυτές τις προτάσεις”.
Σε ερώτηση εάν θα καταβληθεί το βοήθημα μέσα Γενάρη στους δικαιούχους είπε: “Το συντομότερο δυνατό, αυτό θέλουμε όλοι. Αυτή είναι η βούληση δική μας αλλά πρέπει να αποφασιστούν αυτοί οι παράμετροι που συζητήσαμε: το ύψος και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν”.
“Μόλις εκδώσει ο υπουργός την υπουργική απόφαση ότι αποφασιστεί ,ο ΟΑΕΔ θα το υλοποιήσει, όπως κάνει πάντα . Μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ο υπουργός θα βγάλει δελτίο τύπου, θα γίνει η ανακοίνωση και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε με την υλοποίηση”, τόνισε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.