Quantcast
Γεωργιάδης: Έρχεται επιδότηση ΕΣΠΑ για e-shop - Τι είπε για τους λογιστές - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Έρχεται επιδότηση ΕΣΠΑ για e-shop – Τι είπε για τους λογιστές – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα αφορά στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. “Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από το υπουργείο Ανάπτυξης το ΕΣΠΑ για τα e-shop έως 5.000 ευρώ στις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, για να φτιάξουν ηλεκτρονικό κατάστημα” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδηςμιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
“Αυτό είναι επιδότηση. Θα είναι μια πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εμείς υπολογίζουμε γύρω στις 20.000 επιχειρήσεις να ωφεληθούν για να φτιάξουν σύγχρονο e-shop. Πλέον οι ηλεκτρονικές πωλήσεις έχουν έρθει για να μείνουν στη ζωή μας, δεν πρόκειται να φύγουν. Και η πανδημία να φύγει, το ηλεκτρονικό εμπόριο θα μείνει”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για ειδικό πρόγραμμα που βρίσκεται “στα σκαριά” και αφορά στους λογιστές. “Εξετάζουμε να δούμε και πώς θα πάμε σε κλάδους, να φτιάξουμε ειδικά ΕΣΠΑ για να βοηθήσουμε κλάδους. Δεν σας κρύβω πως με απασχολεί πάρα πολύ πώς θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους λογιστές” σημείωσε και πρόσθεσε ότι “στον τομέα της οικονομίας, δεν θα μπορούσε το κράτος να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά χωρίς τον ανώνυμο λογιστή, ο οποίος έβαλε φοβερή πλάτη, φοβερή πλάτη. Πολλές φορές και χωρίς να πληρώνονται οι λογιστές γιατί οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν εάν μπορούν να πληρώσουν ή όχι… Φτιάξανε πλατφόρμες, αναστολές, δάνεια, ενοίκια, μεγάλη δουλειά”, σημείωσε και επανέλαβε: “Με απασχολεί πώς θα φτιάξω ένα πρόγραμμα για να δείξει το κράτος έμπρακτα ότι και εμείς αναγνωρίζουμε ότι σε αυτήν την κρίση ο κλάδος των λογιστών έβαλε πλάτη στην κοινωνία όχι στην κυβέρνηση. To λέω συνέχεια στον φίλο μου τον Κόλλια, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου με τον οποίο έχω πάρα πολύ καλή συνεργασία πάνω σε αυτό το θέμα:” Πώς θα βρούμε έναν τρόπo, να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα για τους λογιστές μας”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ








share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.