Quantcast
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν έως την 1η Απριλίου του 2021 - enikonomia.gr
share

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν έως την 1η Απριλίου του 2021

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως την 1η Απριλίου του 2021 οι φορολογούμενοι.
Αναλυτικά:
Α. Ιανουάριος
1.Δηλώσεις COVID
Έως τις 29 Ιανουαρίου 2021 μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις των δηλώσεων για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια για το διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου. Έως την ημέρα αυτή θα πρέπει να δηλωθεί και η μείωση του ενοικίου για τον μήνα Νοέμβρη.
2. Οι προτελευταίες δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ Δεκεμβρίου
Έως τις 29 Ιανουαρίου του 2021 θα πρέπει οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν την έβδομη δόση του φόρου εισοδήματος για το 2020 , την πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 θα πρέπει να καταβάλουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων .Ενώ έως την ημέρα αυτή θα πρέπει να εξοφληθεί και ο ΦΠΑ Δεκεμβρίου για διπλογραφικά βιβλία.
Β.Φεβρουάριος
1.Τέλη κυκλοφορίας
Στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 αλλά και για την ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων. Υπενθυμίζεται ότι ευνοούνται όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες του ΙΧ, καθώς για δύο μήνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όχημα τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.
2.Δηλώσεις Κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές:
Δηλώσεις που έληγαν εντός του Νοεμβρίου 2020 ή εντός του Δεκεμβρίου 2020 θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.Αυτό ισχύει και για γονικές παροχές χρηματικών ποσών για κάλυψη τεκμηρίων.
3.Δηλώσεις Πόθεν Εσχες:
Οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021 το Πόθεν Έσχες.
4. Οι τελευταίες δόσεις για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και για ΦΠΑ Ιανουαρίου
Η όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος για το 2020, η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 , ο ΦΠΑ Ιανουαρίου του 2021 και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 θα πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του Φλεβάρη από τους υπόχρεους.
Γ.Μάρτιος
1.Η δόση εκκαθάρισης
Έως τις 31 Μαρτίου 2021 θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις πέντε δόσεις της εκκαθάρισης που έκανε ο ΕΦΚΑ στις εισφορές του 2019.
Δ.Απρίλιος
1.Ηλεκτρονικά Βιβλία
Στην 1η Απριλίου του 2021 ξεκινά η υποχρεωτική ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων “myDATA” για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, όπως αναφέρεται σε τροποποιημένη Κοινή Απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών
2.Οι φόροι
Έως τις 30 Απριλίου 2021 θα πρέπει να εξοφληθούν όλοι οι φόροι που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας (Μαρτίου – Ιουνίου) για τις πληττόμενες επιχειρήσεις αλλά και ο ΦΠΑ που θα έπρεπε να εξοφληθεί τον Νοέμβριο για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.