Quantcast
Ανοίγει η πλατφόρμα για τα e-shop έως τις 17 Ιανουαρίου - Αιτήσεις για ενισχύσεις έως 5.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα e-shop έως τις 17 Ιανουαρίου – Αιτήσεις για ενισχύσεις έως 5.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Το πολύ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας τα καταστήματα λιανεμπορίου θα μπορούν να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις για την κατασκευή e-shop: Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- στο ραδιόφωνο του Alpha ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, η επιδότηση θα είναι αναδρομική, δηλαδή θα πιάνει ακόμη και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν «στηθεί» από την αρχή της κρίσης, δηλαδή από τον Μάρτιο.
Υπολογίζεται πως σχεδόν 16.000 επιχειρήσεις θα «μοιραστούν» 80 εκατ. ευρώ για να στήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, τα γνωστά e-shop: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτήσεων αφορά αυστηρά στο λιανεμπόριο και η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα εκδηλώνεται ενδιαφέρον αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και όπως τόνισε ο Νίκος Παπαθανάσης αυτό θα γίνει «το πολύ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου».
Το ποσό της ενίσχυσης θα φτάνει μέχρι και τα 5.000 ευρώ και θα μπορούν να επιδοτηθούν –και μάλιστα αναδρομικά- μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Μέσω αυτού του προγράμματος θα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% η δαπάνη για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Δεν αποκλείεται πάντως το κονδύλι που θα διατεθεί (80 εκατ. ευρώ) να αυξηθεί στο μέλλον αναλόγως και της ζήτησης.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας το πρωί στο OPEN είπε επίσης ότι “δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι επαγγελματίες ακόμη κι εν έχουν κάνει ηλεκτρονικό κατάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020 – από τότε που άρχισε δηλ. η πανδημία- καθώς θα μπορούν να πάρουν τα χρήματα έως 5.000 ευρώ όταν ανοίξει η πλατφόρμα”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.