Quantcast
Σκυλακάκης: Γιατί πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες καταστημάτων που θα ανοίξουν - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Γιατί πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες καταστημάτων που θα ανοίξουν

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες καταστημάτων (όπως ένδυσης, υπόδησης κλπ) που θα ανοίξουν διότι υπάρχουν προϊόντα με εποχικότητα επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ” αυτή στιγμή ειδικά στο λιανεμπόριο, έχουμε πολλά προϊόντα που έχουν μια εποχικότητα. Όταν δημιουργείς ένα απόθεμα που είναι συγκεκριμένο για τη συγκεκριμένη εποχή και τη συγκεκριμένη χρονιά, η αξία αυτού του αποθέματος εάν χάσεις την εποχή και την χρονιά μειώνεται δραματικά. Και το οικονομικό κόστος που πληρώνεται από εσένα και από την οικονομία στο σύνολο γιατί δεν είσαι μόνος σου έχεις εργαζόμενους, έχεις φόρους που πληρώνεις , έχεις.. έχεις”.
“Συνεπώς χρειάζεται, ειδικά αυτός ο τομέας να βοηθηθεί και να έχει και προτεραιοποίηση στο βαθμό που από υγειονομικής πλευράς ανοίγουμε πράγματα.Το λέω πολύ απλά: γιατί το κόστος το οικονομικό και το κοινωνικό που θα προκληθεί εάν αυτός ο τομέας πέσει είναι πολύ σημαντικό και κινδυνεύει να μας δημιουργήσει μια δευτερογενή κρίση όταν θα ανοίξει η οικονομία”, πρόσθεσε.
“Χρειάζεται μια προτεραιοποίηση σε αυτές ειδικά τις κατηγορίες.Και νομίζω ότι και το υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμάζει τη σχετική παρέμβαση. Θα δούμε τώρα τις κυβερνητικές αποφάσεις γιατί θα πρέπει να λαμβάνουμε όλα υπόψη: πανδημία, αγορά, οικονομία, υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες”, επανέλαβε.
Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να λειτουργήσει από την Πέμπτη η παράδοση εκτός για καταστήματα είπε: “Η κυβέρνηση έχει πάντα την τελική ευθύνη και τον τελευταίο λόγο, αλλά ακούει και τους επιστήμονες για να μπορεί να κάνει μια ορθολογική πολιτική σε περίοδο πολύς μεγάλης αβεβαιότητας. Η αβεβαιότητα είναι αυτό που μας πλήττει”.
























share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.