Quantcast
Νόμος Κατσέλη - Τσιάρας: Τι είπε για την αίτηση επαναπροσδιορισμού και τους πλειστηριασμούς - enikonomia.gr
share

Νόμος Κατσέλη – Τσιάρας: Τι είπε για την αίτηση επαναπροσδιορισμού και τους πλειστηριασμούς

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 μπορούν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να υποβάλουν αίτηση επαναπροσδιορισμού για ρύθμιση οφειλών (Νόμος Κατσέλη) που κατατέθηκε μέχρι και τις 31/12 /2014 ενώ υπάρχει και περιθώριο επιπλέον 60 ημερών για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ξεκαθάρισε ο υπουργός
Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Όπως είπε ο υπουργός στο MEGA “το να μπει κανείς στην πλατφόρμα δεν προϋποθέτει και την άμεση συλλογή όλων αυτών των πιστοποιητικών ή των δικαιολογητικών τα οποία χρειάζεται προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση. Από την στιγμή που γίνεται η κοινοποίηση, υπάρχουν άλλες 60 ημέρες προκειμένου να συλλεγούν όλα αυτά τα δικαιολογητικά. Άρα λοιπόν δεν μιλάμε για κάτι το οποίο αφαιρεί την δυνατότητα του το προχωρήσει κανείς μια διαδικασία η οποία επαναλαμβάνω θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι οι δικηγόροι ενδεχομένως χρειαζόντουσαν περισσότερο χρόνο προκειμένου να εξοικειωθούν με μια νέα διαδικασία. Και αυτό θ α έλεγα ότι είναι και κάτι το οποίο είναι λογικό σε ένα βαθμό “. Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη, λέγοντας ότι “υπάρχει τόσος μεγάλος αριθμός αιτήσεων που έχει κατατεθεί” και πρόσθεσε “μιλάμε περίπου για 37 χιλ. εκκρεμείς υποθέσεις και σκεφτείτε πάνω από 20 χιλ. μοναδικά ΑΦΜ έχουν ήδη εισέλθει στην πλατφόρμα. Σκεφτείτε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 20 χιλ. αιτήσεις επαναπροσδιορισμού. Και αυτή τη στιγμή οι 6, 5 χιλ. περίπου αιτήσεις είναι σε φάσεις ολοκλήρωσης. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, σε μια δύσκολη περίοδο εν μέσω της πανδημίας με μια καινούργια διαδικασία η οποία επαναλαμβάνω θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να μεν να προστατέψουμε τον δανειολήπτη που δικαιούται αυτή τη προστασία ” αλλά και “να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο από όλους αυτούς που χρίστηκαν στο Νόμο Κατσέλη”, σημείωσε .
Για τους πλειστηριασμούς
Σε ερώτηση εάν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια απάντησε “αυτή τη στιγμή ,αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι πλειστηριασμοί με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε αναστολή και δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας αλλά όλοι οι πλειστηριασμοί. Και είναι μια διαδικασία που ξέρουμε ότι δεν είναι ευχάριστη και βεβαίως δημιουργεί πολλές άλλες συνέπειες. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι οι πλειστηριασμοί δεν είναι μόνο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι και πολλά ζητήματα τα οποία αφορούν στο πραγματικό δίκαιο. Και αυτό δημιουργεί άλλου είδους φαινόμενα και άλλου είδους συνέπειες, που κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε και πώς μπορούμε να οριοθετήσουμε ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.