Quantcast
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο, Παρασκευή,15 Ιανουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ,https://www.aade.gr/mybusinesssupportγια να συμμετάσχουν στον πέμπτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
-Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και αυτό το ποσό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.
-Οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.
-Το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο, προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021. Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.
-Επίσης επισημαίνεται ότι, στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Υπενθυμίζεται ότι οι λογιστές και φοροτεχνικοί ζήτησαν πρόσφατα να δοθεί παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιστρεπτέα 5 καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις όπως είναι οι ασφαλιστικές που δεν γνωρίζουν τον τζίρο του Δεκεμβρίου και δεν προλαβαίνουν να υποβάλουν αίτηση έως αύριο. Αλλά συγχρόνως ζήτησαν να ανοίξει και η εφαρμογή για διορθώσεις και να δοθεί η δυνατότητα να τροποποιούνται τα έσοδα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.