Quantcast
Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το λάβουν - enikonomia.gr
share

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το λάβουν

δημοσιεύτηκε:

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη για τη διανομή voucher των 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (όπως υπολογιστές, τάμπλετ και λάπτοπ) . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων για το voucher τα εξής:
1.Η διαδικασία
Οι δικαιούχοι για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ θα πρέπει να εισέλθουν σε ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet και αυτομάτως θα γνωρίζουν εάν είναι δικαιούχοι ή όχι.
-Εν συνεχεία οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα ισοδυναμεί με voucher 200 ευρώ.
-Εάν οι ενδιαφερόμενοι ανήκουν στους δικαιούχους τότε μπορούν να αγοράσουν τον τεχνικό εξοπλισμό είτε από κάποιο e-shop που επιθυμούν είτε από κάποιο φυσικό κατάστημα.
2.Οι δικαιούχοι
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, το voucher αυτό αφορά νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών και θα πρέπει η οικογένεια τους να πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Αναλυτικά:
-Πρόκειται για οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.
-Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
-Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
-Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.