Quantcast
Άδεια ειδικού σκοπού και επιδόματα με μονομερείς δηλώσεις: Πώς θα δοθούν και τι ισχύει - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Άδεια ειδικού σκοπού και επιδόματα με μονομερείς δηλώσεις: Πώς θα δοθούν και τι ισχύει – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Επεκτείνεται το επίδομα ανεργίας για τους μακροχρόνια ανέργους, όπως επεσήμανε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, για όσους το επίδομα έχει λήξει τον Ιανουάριο, θα πάρει παράταση έως και τον Μάρτιο, ενώ αν λήγει τον Φεβρουάριο, θα το πάρει μέχρι και τον Απρίλιο.
Επίσης η ΓΓ του υπουργείου εξήγησε ότι το επίδομα των 400 ευρώ και επιπλέον 50 ευρώ για κάθε τέκνο θα πάρουν για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο με μονομερείς δηλώσεις οι εργαζόμενοι: Ξεναγοί, εποχικοί τουριστικών γραφείων, τουριστικοί συνοδοί, χιονοδρομικά, καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό επισιτισμό.
Εν συνεχεία η κ. Στρατινάκη μίλησε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να επωφεληθούν εργοδότες και εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται στα πλαίσια του νέου lockdown.
Άδεια ειδικού σκοπού
Όπως εξήγησε η κ. Στρατινάκη πρόκειται για επαναλειτουργία του μέτρου, επομένως ισχύει ό,τι ίσχυε και την προηγούμενη φορά. Η διαδικασία ανοίγει και οι δηλώσεις θα γίνονται όπως και πριν, από τους λογιστές, μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ. Αναφορικά με την καταβολή των χρημάτων, είπε πως οι πληρωμές γίνονται μετά από περίπου 20 μέρες, αποδίδοντας τη μικρή αυτήν καθυστέρηση στο ότι οι πληρωμές γίνονται κάθε 15 μέρες.
Αναστολή εργασίας
Θα πρέπει να δηλωθεί μέχρι την Κυριακή, είπε, σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Εκεί που επικέντρωσε την προσοχή είναι στις αλλαγές που θα γίνουν για τις επιχειρήσεις που από πληττόμενες είναι πλέον κλειστές.
Ο κατάλογος των ΚΑΔ που από σήμερα αλλάζουν κατηγορία (στις περιοχές της Πάτρας, του Άγιου Νικόλαου, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αττική) θα δημοσιευτεί σήμερα.
Όπως εξήγησε όμως η Α .Στρατινάκη, «επειδή έχουν γίνει οι δηλώσεις και πολλές επιχειρήσεις έκαναν δήλωση για το σύνολο του μήνα, προαναγγελτικά», θα πρέπει να γίνουν τροποποιητικές δηλώσεις. Το σύστημα θα είναι ανοιχτό και για αυτόν το λόγο το Σαββατοκύριακο.
Έτσι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις για:
-υπαγωγή στις πληττόμενες για το διάστημα μέχρι τις 10/2
-υπαγωγή για τις κλειστές επιχειρήσεις από τις 11/2/202
-ορθή επανάληψη αν έχει γίνει προαναγγελία πληττόμενης που τώρα είναι κλειστή
Σημείωσε δε ότι, «για τον εργαζόμενο δεν πρέπει να γίνει κάτι, αφού αν έχει δηλωθεί μία φορά, τότε υπάρχει καταχωρημένος στο σύστημα» και είπε πως οι εργαζόμενοι πληρώνονται το πρώτα 5ημερο του επόμενου μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.