Quantcast
Εκκρεμείς συντάξεις: Προσλήψεις 100 υπαλλήλων με συμβάσεις 18μηνης διάρκειας από τον ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς συντάξεις: Προσλήψεις 100 υπαλλήλων με συμβάσεις 18μηνης διάρκειας από τον ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ η πρόσληψη 100 εξειδικευμένων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας 18 μηνών με στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης των περίπου 450.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής και εφάπαξ, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα υποβληθεί αίτημα στον ΑΣΕΠ προκειμένου να χορηγήσει βεβαίωση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στον e-ΕΦΚΑ, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία και διαρκείς ανάγκες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, διοικητικού – οικονομικού.
Επίσης επισημαίνεται ότι, ότι κατά το χθεσινό Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ, εγκρίθηκε και η δαπάνη ύψους 681.500 ευρώ που αφορά στην αμοιβή των 100 ατόμων εντός του 2021 καθώς και η δαπάνη ύψους 560.000 ευρώ για την αμοιβή των συνταξιούχων που εκτιμάται ότι θα προστεθούν στο “δυναμικό” του Ταμείου με στόχο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.