Quantcast
Εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στα δικαστήρια: Τρίμηνη παράταση για την “περαίωσή" τους - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στα δικαστήρια: Τρίμηνη παράταση για την “περαίωσή” τους

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερο χρόνο έχουν στη διάθεση τους οι φορολογούμενοι να υποβάλουν αίτηση στο www.eefdd.gr. για την ένταξή τους στη ρύθμιση “περαίωση” για φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα δίνεται η ” εκ νέου παράταση της προβλεπόμενης στο δεύτερο εδάφιο της παρ.3 του άρθρου 16 του ν.4714/2020 προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενώπιον της Επιτροπής
Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, από την 31η Μαρτίου 2021 έως και την
30η Ιουνίου 2021″.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία αυτή αφορά μόνο φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
Η ειδική Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών αρχικά θα εξετάζει μεταξύ άλλων τα αιτήματα και τις ενστάσεις των φορολογουμένων για πράξεις επιβολής πρόσθετου φόρου ή και προστίμων και μετά θα αποφασίζει για την εν όλω ή εν μέρει αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος .
Εν συνεχεία η Επιτροπή θα προτείνει στον φορολογούμενο συγκεκριμένο τρόπο διευθέτησης των διαφορών με διαγραφή έως το 75% των προσαυξήσεων και προστίμων και καταβολή του φόρου σε έως 24 δόσεις. Επίσης επισημαίνεται ότι εάν ο φορολογούμενος συμφωνήσει στην εξώδικη επίλυση της διαφοράς και αποδεχθεί την πρόταση της Επιτροπής τότε θα υποχρεούται να καταβάλει εντός 5 ημερών το 30% του οφειλόμενου φόρου .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.