Quantcast
Επιστρεπτέα 7: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι -Τι είπε ο Σταϊκούρας - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα 7: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι -Τι είπε ο Σταϊκούρας

δημοσιεύτηκε:

Την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των τελικών δικαιούχων του έβδομου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής έτσι ώστε μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη να έχει γίνει η καταβολή των ποσών της επιστρεπτέας 7 , όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Επίσης είπε ότι πληρώνονται μεταξύ άλλων εστίαση, ταξί, δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων, καταλύματα.
«Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ και έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ο αρμόδιος υπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η εστίαση θα πάρει σημαντικό κομμάτι της επιστρεπτέας 7. Πρόκειται για πάνω από 1 δισ.ευρώ το οποίο θα δοθεί σε 330.000 δικαιούχους.
Υπογράμμισε ότι η εστίαση θα πάρει μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα το ποσό των 167 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι με το ποσό των 3 δισ. ευρώ θα βοηθήσει το κράτος τις επιχειρήσεις.
Για τους φόρους και το μνημόνιο
Όσον αφορά στο θέμα της μείωσης των φόρων είπε ότι υπάρχει στρατηγική στοχευμένων μειώσεων και ασφαλιστικών εισφορών. «Έχουμε ξεκαθαρίσει τι μπορέσαμε να κάνουμε με μόνιμο τρόπο και τι επεκτείναμε και το 2022 και ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουμε να νομιμοποιήσουμε και αυτές τις μειώσεις φόρων» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως επεσήμανε «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας μέχρι σήμερα σε λιγότερο από 2 χρόνια μειώσαμε κατά μόνιμο τρόπο την προκαταβολή, τον φόρο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 22% και έχουμε δώσει μια σειρά από άλλα κίνητρα και μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 μονάδες και καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα. Τα 2 τελευταία μέτρα επεκτάθηκαν και για το 2022».
Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μνημόνιο.
Για τις επιταγές
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των επιταγών λέγοντας ότι είναι η τελευταία παράταση που δίνεται για τις επιταγές, 60 ημέρες.

Με πληροφορίες από το skai.gr






















share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.