Quantcast
Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις και αναδρομικά - Ποιους αφορά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις και αναδρομικά – Ποιους αφορά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Αυξήσεις και αναδρομικά θα δοθούν σύντομα στους συνταξιούχους που έχουν 30 έτη ασφάλισης και πάνω.
Για το θέμα αυτό μίλησε η εργατολόγος, Μαρλέν Ασημακοπούλου στο Open TV, σημειώνοντας: “Οι νέοι συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι έχουν βγει μετά τις 13/5/2016, αυτοί θα δουν πρώτα από όλους τις καταβολές τόσο των αναδρομικών όσο και των αυξήσεων με τις συντάξεις του Ιουλίου δηλαδή στο τέλος του Ιουνίου. Αυτοί θα δουν τις πρώτες αυξήσεις που κυμαίνονται σε ένα μέσο όρο γύρω στα 50 ευρώ. Έχουμε μια διακύμανση από 10 ευρώ μέχρι 200 ευρώ ανάλογα με τις συντάξιμες αποδοχές και τον χρόνο ασφάλισης. Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα δουν τις καταβολές και θα τις δουν εφάπαξ .Αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι έχουν αυτοί αυτό το προνόμιο, θα δοθούν εφάπαξ δεν θα έχουμε δόσεις σε αυτήν τη κατηγορία”.
Οι παλαιοί συνταξιούχοι
“Πάμε στην επόμενη κατηγορία που είναι οι παλαιοί συνταξιούχοι και πιο ταλαιπωρημένη κατηγορία. Είναι επανυπολογισμός όλων των συντάξεων και εδώ έχουμε υποκατηγορίες:
-Έχουμε την πρώτη κατηγορία που αφορά την θετική προσωπική διαφορά .Εκεί να πούμε ότι περιμένουμε μια αύξηση της τάξεως περίπου των 30 ευρώ και μιλάμε για αυξήσεις που θα δοθούν ετήσια μέχρι το 2024 .Φέτος θα δουν αύξηση τα 2/5 δηλαδή θα πάρουν και το περσινό και το φετινό ποσοστό που τους αναλογεί λόγω της καθυστέρησης .Να πούμε ότι οι αυξήσεις αυτές θα είναι μεγάλες για συνταξιούχους που έχουν πολλά έτη ασφάλισης και μεγάλες συντάξιμες αποδοχές γιατί μιλάμε για αναδρομικά περίπου 20 μηνών .Άρα στην κατηγορία αυτή θα δουν αυτή την αύξηση.
-Στην άλλη κατηγορία έχουμε να κάνουμε με την αρνητική προσωπική διαφορά που έχουν λάβει και κάποια αύξηση 1/1/2019 .Θα δουν άλλη μια αύξηση τώρα γύρω στα 40 ευρώ με 50 ευρώ και αυτοί πάλι τμηματικά με δόσεις μέχρι το 2024.
-Και είναι και η τρίτη κατηγορία με την υψηλή αρνητική διαφορά η οποία ουσιαστικά θα δει ουσιαστικά μείωση λογιστική, δεν θα δουν δηλαδή στο ATM την αύξηση αλλά θα έχουν να προσμένουν ότι θα έχουν μείωση σταδιακή και πιο γρήγορη της προσωπικής διαφοράς, οπότε από το 2023 θα αρχίσουν να βλέπουν αυξήσεις“ υπογράμμισε η κυρία Ασημακοπούλου.
Δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ του Open

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.