Quantcast
Σταϊκούρας: Αύριο ακόμη μία πληρωμή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού - Τι είπε για τις πάγιες δαπάνες - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Αύριο ακόμη μία πληρωμή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού – Τι είπε για τις πάγιες δαπάνες

δημοσιεύτηκε:

Αύριο θα καταβληθεί η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον μήνα Απρίλιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ΑΝΤ1. Όπως είπε σχετικά, “κλείνει η πλατφόρμα 1η Ιουνίου. Προχθές πληρώθηκαν 46.096 συμπατριώτες μας 50 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση στην πλατφόρμα περίπου 75.000 συμπατριώτες μας. Άρα αύριο προγραμματίζεται ακόμη μία πληρωμή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Με λίγα λόγια αυτήν την εβδομάδα προγραμματίζουμε εάν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μία πληρωμή ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού και ενοίκια Απριλίου”.
Για το πρόγραμμα πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κάλυψης πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων. Όπως είπε “ουσιαστικά θα ανοίξει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες, μπορεί και αύριο αλλιώς την Δευτέρα για την πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος”.
Και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό “αφορά στις επιχειρήσεις που έχουμε ήδη ανακοινώσει προκειμένου να καλύψουμε τμήμα των πάγιων δαπανών τους. Δεν θα σας πω πόσες γιατί θα εξαρτηθεί από το πόσες θα κάνουν αίτηση, με δεδομένο αυτή τη στιγμή που μιλάμε το διαθέσιμο ποσό είναι 500 εκατομμύρια ευρώ. Θα σας πω όμως ότι η πρώτη φάση προγραμματίζεται μέχρι τις 17 Ιουνίου, όπου θα πρέπει να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση αυτών των συμπατριωτών μας που θέλουν να γίνουν δικαιούχοι και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το Ε3 ώστε μετά αυτά να μπουν στην πλατφόρμα και από τα μέσα Ιουλίου” και να γίνουν οι συμψηφισμοί με φετινές φορολογικές υποχρεώσεις τους .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.