Quantcast
ΕΦΚΑ: Τέλος στις "αναπάντητες κλήσεις" - Έρχεται τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης - Πώς θα λειτουργεί - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Τέλος στις “αναπάντητες κλήσεις” – Έρχεται τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης – Πώς θα λειτουργεί

δημοσιεύτηκε:

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στη λογική του… σπασμένου ή και κατεβασμένου τηλεφώνου στις υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και για να το πετύχει αυτό προχωρά σε ριζική αναμόρφωση των υπηρεσιών του υπερταμείου ασφάλισης.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης σχεδιάζει να λειτουργήσει από το φετινό καλοκαίρι ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Βασικό στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο είναι να επιτευχθεί η μηδενική αναμονή. Αυτό σημαίνει όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr, ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν με τις… ώρες προκειμένου να βρουν έναν υπηρεσιακό υπάλληλο στο τηλέφωνο, αλλά θα έρχονται σε απευθείας επικοινωνία μαζί του. Παράλληλα, οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο θα είναι δωρεάν, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται καθόλου οι πολίτες, ενώ το προσωπικό που θα απασχολείται εκεί θα είναι εκπαιδευμένο για να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε κάθε ασφαλισμένο.
Το τηλεφωνικό κέντρο θα αποτελεί μια σύμπραξη ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα στελεχωθεί τόσο από υπηρεσιακό προσωπικό του υπερταμείου ασφάλισης όσο και από εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών.
Το προσωπικό θα μπορεί να απαντά για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους ασφαλισμένους και έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Εργοδότες, αγρότες, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν. Μάλιστα, αν πρόκειται για πιο σύνθετα θέματα, θα υπάρχουν εσωτερικές ομάδες υποστήριξης που θα λειτουργούν ως “back office”. Αυτές θα έχουν την ευθύνη να αντλούν εσωτερικά τις απαιτούμενες πληροφορίες, ενώ ακολούθως θα πρέπει καλούν τον ενδιαφερόμενο πολίτη προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με το αίτημα του.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η ομαλή, σωστή και απρόσκοπτη ενημέρωση των ασφαλισμένων για οτιδήποτε τους αφορά. Μάλιστα, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπερταμείου ασφάλισης εκτιμούν ότι το νέο τηλεφωνικό κέντρο θα μπορεί να δέχεται 25.000 κλήσεις ημερησίως.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.