Quantcast
Αλαλούμ με το freedom pass στα ΚΕΠ - Οι καταγγελίες και η απάντηση Γεωργαντά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αλαλούμ με το freedom pass στα ΚΕΠ – Οι καταγγελίες και η απάντηση Γεωργαντά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Η διαδικασία των αιτήσεων από νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν για το freedom pass, την προπληρωμένη κάρτα (voucher) των 150 ευρώ έχει αρχίσει. Ωστόσο, ένα αλαλούμ έχει προκύψει με όσους δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet και “τρέχουν” να κάνουν την αίτηση στα ΚΕΠ. Σύμφωνα με καταγγελίες αρκετών νέων, οι οποίοι βρήκαν ραντεβού και πήγαν στα ΚΕΠ, εκεί τους είπαν ότι δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν λόγω έλλειψης της εγκυκλίου και έφυγαν άπραγοι. Επί της ουσίας μπορούν να εξυπηρετούνται κανονικά μόνο όσοι έχουν κωδικούς Taxisnet, όπως υποστηρίζουν.
Όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, “έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος από το υπουργείο, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και καιρό βγάζει ανακοινώσεις ότι για παράδειγμα μια διαδικασία γίνεται από το gov.gr και τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί όταν εμείς δεν έχουμε πάρει οδηγίες, είμαστε έκθετοι απέναντι στους πολίτες. Και εμείς για πολλές πλατφόρμες ενημερωνόμαστε από τα κανάλια και τα ΜΜΕ. Λυπάμαι πολύ που η σχέση του κλάδου με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προσωπικά με τον κ. Γεωργαντά έχει πάρει τέτοια τροπή”.
Σύμφωνα με τον κ. Κοχύλη “σχεδόν καθημερινά έχουμε δυστοκίες στις πλατφόρμες με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις και με τους πολίτες που έρχονται να εξυπηρετηθούν”. Επίσης, τόνισε ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι πολίτες ότι πρέπει να έχουν βγάλει πρώτα ΑΦΜ και να γίνει διασύνδεση με τον ΑΜΚΑ ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.



Η απάντηση Γεωργαντά

Για τα εμπόδια που έχουν προκύψει με το voucher των 150 ευρώ, απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως τόνισε στο OPEN, “υπάρχουν 263.000 νέοι, 18-25 ετών οι οποίοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους ή έχουν ολοκληρώσει και είναι δικαιούχοι του voucher. Από τη Δευτέρα άνοιξε η εφαρμογή και ήδη 141.000 έχουν κάνει αίτηση στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet και ήδη από σήμερα θα έρχονται οι πρώτες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, “4.500 αιτήσεις έχουν γίνει μέσω ΚΕΠ τις δύο τελευταίες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, επομένως λειτουργεί η εφαρμογή”. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι “είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να ακούγεται ότι δεν είναι σε λειτουργία η εφαρμογή”.
«Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική η εφαρμογή και έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις από τους συναδέλφους του προέδρου των εργαζόμενων στα ΚΕΠ» πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συμπλήρωσε: “είναι ενημερωμένοι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.