Quantcast
"Κουρεμένα" ενοίκια Ιουλίου: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

“Κουρεμένα” ενοίκια Ιουλίου: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι ,θα καταβληθούν σήμερα οι αποζημιώσεις για τα “κουρεμένα” ενοίκια του Ιουλίου και κάποιες παλαιότερες εκκρεμότητες από την ΑΑΔΕ στους ιδιοκτήτες ακινήτων γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε για τα ‘κουρεμένα” ενοίκια του Ιουλίου, “υπάρχει μια εκκρεμότητα από την ελληνική Πολιτεία για να πληρώσει ιδιοκτήτες ακινήτων στις κατηγορίες που προέβλεπε ο νόμος για τον Ιούλιο. Αυτή η παρέμβαση εκτιμούμε ότι θα γίνει σήμερα .Σήμερα θα καταβάλουμε τα ενοίκια και πιθανόν και κάποιες εκκρεμότητες προηγούμενων μηνών ανάλογα με τις εκκαθαρίσεις που κάνει η ΑΑΔΕ προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων”
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το μέτρο αυτό τον Ιούλιο κάλυπτε πολύ λίγους συμπατριώτες μας σε σχέση με τα μέτρα μέχρι τον Ιούνιο ενώ τον Αύγουστο δεν υφίσταται.” Toν Ioύλιο φαίνεται από τις προβλέψεις που είχαμε κάνει ότι θα καταβάλαμε περίπου 8 -10 εκατ, ευρώ όταν το αντίστοιχο ποσό για τον προηγούμενο μήνα ήταν 100 εκατ. ευρώ ” και εξήγησε ότι αυτό έγινε επειδή “η κοινωνία και η οικονομία λειτουργούσε πολύ καλύτερα όσο πέρναγε η υγειονομική κρίση “.
” Oι καταβολές ενοικίων Ιουλίου εκτιμούμε ότι θα γίνουν σήμερα και αυτές θα συνοδευτούν από κάποιες πρόσθετες εκταμιεύσεις για κάποιους προηγούμενους μήνες “, επανέλαβε.
Για τις φορολογικές δηλώσεις
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. “Παρακολουθούμε την πορεία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ” απάντησε και γνωστοποίησε ότι “μέχρι χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 5,9 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 – 6,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ” .” Χθες υπεβλήθησαν 94 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις , είναι σε προσωρινή κατάσταση 140 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις” σημείωσε και επανέλαβε ότι ” υπάρχει μια καλή πορεία υποβολής φορολογικών δηλώσεων .Παρακολουθούμε τη κατάσταση όπως αυτή θα διαμορφωθεί αυτήν την εβδομάδα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.