Quantcast
Γεωργιάδης: Διευκρινίσεις για την τιμή του καφέ και τα 5 ευρώ - Τι είπε για τις αυξήσεις στην ενέργεια - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Διευκρινίσεις για την τιμή του καφέ και τα 5 ευρώ – Τι είπε για τις αυξήσεις στην ενέργεια

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το θέμα αύξησης τιμών στο καφέ έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα του καφέ “διάβασα πολλά ρεπορτάζ που θέλω λίγο να το μαζέψω ως προς το εξής: είπα πράγματι εγώ στο υπουργικό Συμβούλιο όταν έγινε την περασμένη εβδομάδα…. είπα κ. Πρωθυπουργέ σας ενημερώνω ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 ευρώ έως 5 ευρώ το κιλό. Την άλλη μέρα διάβαζα στα ρεπορτάζ ότι ο Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα αυξηθεί ο καφές 3 ευρώ έως 5 ευρώ. Δεν εννοούμε 3 ευρώ έως 5 ευρώ στο φλιτζάνι μας” και συνέχισε λέγοντας ότι εννοούμε “3 ευρώ έως 5 ευρώ το κιλό … είναι αύξηση 15% έως 20% στο φλιτζάνι μας”.

Για την εφαρμογή e-Καταναλωτής και τους φόρους
Μεταξύ άλλων μίλησε για τον τρόπο που λειτουργεί η εφαρμογή e-Καταναλωτής για τους πολίτες. Όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει φτιάξει την εφαρμογή e-Καταναλωτής και μάλιστα εκεί θα προστεθούν σύντομα και τα καύσιμα. Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην εφαρμογή πολύ εύκολα και να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο τους είτε είναι android είτε iphone και να βάλουν το καλάθι που θέλουν να ψωνίσουν προκειμένου να κερδίσουν χρήματα . Και συνέχισε λέγοντας ότι το e-Καταναλωτής σκανάρει σε απόσταση κοντινή από το σημείο που βρίσκεσαι ο πολίτης και του λέει ότι εάν πάει στο τάδε σούπερ μάρκετ δεξιά θα πληρώσει για 3 πράγματα 100 ευρώ εάν πάει στο δίπλα θα πληρώσει 85 ευρώ και εάν πάει στο παραπάνω θα πληρώσει 79 ευρώ. Και αυτός επιλέγει πού θέλει να πάει .
“Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να οδηγήσουμε τους καταναλωτές σε μια πιο ανταγωνιστική καταναλωτική συμπεριφορά. Και αυτό θα κάνει πολύ καλό στην αγορά “, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε να εξηγήσει γιατί υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης και επί αυτού ΦΠΑ. “Εάν για κάτι είμαι περήφανος που συμμετέχω στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους .Έχουμε μειώσει και τον ΦΠΑ σε μια σειρά ειδών όχι λίγα, στην εστίαση και αλλού .Έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ δύο φορές, έχουμε μειώσει τον φόρο εισοδήματος, έχουμε μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης. Και θα ακούσουμε τον Πρωθυπουργό το Σάββατο ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του υπουργικού μας επιτελείου’, απάντησε.

Στο τραπέζι η μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης
Επίσης ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης να μειωθεί. ” Σίγουρα η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, όσο τα δημοσιονομικά μας περιθώρια το επιτρέπουν, προχωράμε σε ταχύτερη αποκλιμάκωση των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την οικονομία”, απάντησε.


Γεωργιάδη για τις μειώσεις φόρων, νέα μέτρα και ενέργεια

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις προϊόντων είπε ότι ” ή δη οι μειώσεις των φόρων που έχουμε κάνει αυτά τα 2 χρόνια, κατά πολύ υπερκαλύπτουν την επιβάρυνση στο καλάθι νοικοκυράς αυτών των αυξήσεων .Παρά ταύτα, επειδή εμείς θέλουμε οι Έλληνες να περνάνε καλά και να ανεβαίνει το βιοτικό τους επίπεδο, μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι επιπλέον μέτρα που σκοπεύουμε να πάρουμε για να ελαφρύνουμε τις πράγματι αυτές απότομες αυξήσεις “.
Επίσης γνωστοποίησε ότι, ” αυτή η τάση της αύξησης των τιμών που βλέπετε, θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το λιγότερο μέχρι τις γιορτές” ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στο θέμα της ενέργειας. Όπως είπε ” με ανησυχεί λίγο η ενέργεια που ακόμα εκεί δεν έχει ακόμα φρενάρει” και πρόσθεσε ότι ” θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα και η ενέργεια ” .



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.