Quantcast
ΑΑΔΕ: Συμψηφισμοί αποζημιώσεων ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες ακινήτων - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Συμψηφισμοί αποζημιώσεων ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Αποζημιώσεις ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες ακινήτων δηλαδή για το 98,2% του συνόλου συμψήφισε η ΑΑΔΕ. Αυτό αφορά 15 κύκλους συμψηφισμών με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ.
Για το 1,8%, που απομένει, δηλαδή 7.080 δικαιούχους, ο συμψηφισμός δεν κατέστη εφικτός, διότι όταν αναζητούνταν οφειλές φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ για να συμψηφιστούν, δεν υπήρχαν.
Συνεπώς, οι αποζημιώσεις ενοικίων των συγκεκριμένων δικαιούχων θα συμψηφιστούν μόλις προκύψει η σχετική οφειλή.


Τα ενοίκια
Υπενθυμίζεται ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου έπρεπε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν τη δήλωση Covid για τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν ή που δεν εισέπραξαν καθόλου τον μήνα Ιούλιο. Σημειώνεται ότι όσοι δεν έκαναν την παραπάνω δήλωση είτε δεν θα πάρουν τα ποσά των αποζημιώσεων ενοικίων που τους αναλογούν, είτε ακόμη και αν τα έχουν εισπράξει προκαταβολικά τότε θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία την αποζημίωση που έλαβαν.
Επίσης επισημαίνεται ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν και τις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις για τις αποζημιώσεις ενοικίων της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο των αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ίσχυε έως τον Αύγουστο διότι η οικονομία αρχίζει και ανακάμπτει, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών , Χρήστος Σταϊκούρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.