Quantcast
Γεωργαντάς: Έτσι θα γίνεται η ανανέωση του διαβατηρίου ψηφιακά - Τι είπε για τα 50 GB - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς: Έτσι θα γίνεται η ανανέωση του διαβατηρίου ψηφιακά – Τι είπε για τα 50 GB

δημοσιεύτηκε:

Για τη διαδικασία που θα γίνεται η ψηφιακή ανανέωση του διαβατηρίου εντός του έτους μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε,  στόχευση του υπουργείου είναι να μην χρειάζεται ο πολίτης να πηγαίνει στα διάφορα γκισέ του Δημοσίου των διάφορων υπηρεσιών για να εξυπηρετηθεί αλλά αυτό να γίνεται από απόσταση.
“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των διαφόρων δράσεων, σε συνεννόηση βεβαίως με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον κ. Θεοδωρικάκο τις επόμενες εβδομάδες, εντός του έτους θα υπάρχει δυνατότητα ο πολίτης να αιτείται την ανανέωση του διαβατηρίου του μέσα από τον υπολογιστή του”.
Πώς θα γίνεται η ανανέωση του ψηφιακού διαβατηρίου
Όσον αφορά στο εάν θα χρειάζεται φωτογραφία, ταυτότητα και υπεύθυνη δήλωση για την ψηφιακή ανανέωση του διαβατηρίου είπε ότι ” η συγκεκριμένη φωτογραφία θα μπορεί να βγαίνει από τον φωτογράφο και μάλιστα να αποστέλλεται ακριβώς εκεί που χρειάζεται χωρίς να χρειάζεται να την παίρνουμε εμείς στα χέρια μας .Ψηφιακά δηλαδή η φωτογραφία θα πηγαίνει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα που θα εκδίδει το διαβατήριο. Θα γίνεται επίσης η αίτηση και θα μπορούμε να πληρώνουμε το παράβολο”.
“Η μόνη παρουσία η δική μας θα είναι για να παραλάβουμε το νέο, ανανεωμένο διαβατήριο. Όλη η άλλη διαδικασία θα μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή” ,συμπλήρωσε.

Τι είπε για τα δωρεάν 50 GB σε εμβολιασμένους ηλικίας 15 – 17 ετών
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που λένε ότι πρώτα πρέπει να εξαντληθούν τα GB του ίντερνετ που υπάρχουν στο συμβο΄λαιο του πολίτη και μετά να δοθούν τα δωρεάν 50 GB του Freedom Pass.
“Εμείς δίνουμε στον κάθε καταναλωτή 50 GB”, απάντησε και ανέφερε ότι δεν γνωρίζει και πως θα διευκρινιστεί αυτό το θέμα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
“Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα εντός 5 μηνών, οποτεδήποτε να μπορέσει κάποιος να τα καταναλώσει άσχετα το τι συμβόλαιο έχει. Αλλά αυτή τη διευκρίνιση μπορούμε να την δούμε και να επανέλθουμε”, συμπλήρωσε. Επανέλαβε δε, ότι δεν γνωρίζει την πολιτική της κάθε εταιρείας αλλά όλα θα διευκρινιστούν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.