Quantcast
Ποια περιουσιακά στοιχεία μπορεί να μπλοκάρει η Εφορία - enikonomia.gr
share

Ποια περιουσιακά στοιχεία μπορεί να μπλοκάρει η Εφορία

δημοσιεύτηκε:

“Χέρι” στα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών μπορεί να βάλει η Εφορία εάν αυτοί έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αναλυτικά:
1.Τραπεζικές καταθέσεις:
Ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ μπορεί να βάλει “χέρι” στα ποσά των καταθέσεων οφειλετών εάν υπάρχουν υπόλοιπα στους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν κατάσχεται ποσό καταθέσεων έως και 1.250 ευρώ που υπάρχει σε ένα και μοναδικό λογαριασμό.
2.Ακίνητα:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ΑΑΔΕ μπορεί να κατάσχει ακόμη και την πρώτη κατοικία του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ. Ωστόσο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται μόνο για μεγάλες οφειλές.
3.Αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής:
Η ΑΑΔΕ μπορεί να κατασχέσει αυτοκίνητο, σκάφος ή οποιουδήποτε άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο για οφειλές άνω των 500 ευρώ.
4. Μισθοί, ενοίκια:
Ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων μπορεί να κατάσχει η ΑΑΔΕ ανεξάρτητα από το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Ειδικά για ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων κατασχέσεις γίνονται άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ τον μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ. Ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ τον μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.