Quantcast
Οικονόμου για θέρμανση: Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το σχέδιο διευκολύνσεων - enikonomia.gr
share

Οικονόμου για θέρμανση: Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το σχέδιο διευκολύνσεων

δημοσιεύτηκε:

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση, όπως προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε σχετικά σχετικά με το θέμα της θέρμανσης ” επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο διευκολύνσεων “χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον αριθμό  των δόσεων. Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα ” το υπουργείο Ενέργειας θα μπορεί να πει πιο συγκεκριμένα πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή” . Μεταξύ άλλων υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα του φυσικού αερίου. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός έκανε χθες στην Σύνοδο Κορυφής παρεμβάσεις σε δύο πολύ ουσιαστικά ζητήματα ” δηλαδή την ενιαία προμήθεια του φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποθήκευση του έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες αντιστάσεις στις διακυμάνσεις το χειμώνα”.

Επίσης επεσήμανε ότι θα δοκιμαστούν πολύ οι αντοχές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης αλλά κυρίως στο φυσικό αέριο για να διευρυνθεί ένα πλέγμα προστασίας και υποστήριξης.

Τι θα γίνει με το έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους ή χαμηλόμισθους

Στην ερώτηση εάν θα δοθεί κάποιο έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους ή χαμηλόμισθους είπε ότι ” αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι αυτό που έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη” για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα . Δηλαδή ότι θα δοθεί τον Δεκέμβριο διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους ευάλωτους συμπολίτες που το δικαιούνται .

Εστιάζουμε στην εφαρμογή αυτών των μέτρων και ανάλογα με την την πορεία των εσόδων και τα δημοσιονομικά περιθω΄ρια της χώρας

θα εξετάσουμε την καταβολή επιδόματος στο τέλος του έτους, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.