Quantcast
Γεωργιάδης για σούπερ μάρκετ: Οι αυξήσεις των τιμών σε ορισμένα προϊόντα θα είναι διψήφιων ποσοστών-Τι είπε για τον ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για σούπερ μάρκετ: Οι αυξήσεις των τιμών σε ορισμένα προϊόντα θα είναι διψήφιων ποσοστών-Τι είπε για τον ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Οι αυξήσεις των τιμών σε ορισμένα προϊόντα θα είναι διψήφιων ποσοστών, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ύστερα από σχετική σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός εξήγησε, μιλώντας στο MEGA, ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ενεργειακής κρίσης. “Όσο η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται, το ενεργειακό είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας ενός σούπερ μάρκετ… είναι περίπου 20% του κόστους ” τόνισε και πρόσθεσε ότι παρόλο που έχουν ληφθεί κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όπως έχει δοθεί επιδότηση ρεύματος η οποία στο σύνολο είναι άνω των 65 ευρώ για την κιλοβατώρα- εξακολουθεί να παραμένει πολύ μεγάλη η αύξηση στο ρεύμα σε σχέση με πέρυσι.

“Άρα τα σούπερ μάρκετ έχουν αύξηση λειτουργίας του κόστους και έχουν και αυξήσεις στα προϊόντα αυτά καθ΄αυτά ιδιαίτερα σε όσα είναι εισαγόμενα “, συμπλήρωσε.

Ο πληθωρισμός

Επίσης μίλησε και για τον πληθωρισμό του 2022. Όπως είπε “οι πρώτοι μήνες του 2022 θα είναι ασφαλώς μήνες με πολύ υψηλό πληθωρισμό. Και εάν το δούμε συγκριτικά με το 2021 που εκεί η διαφορά είναι ακόμη πιο μεγάλη καθώς οι πρώτοι μήνες του 2021 ήταν μήνες αποπληθωρισμού αλλά και εάν το δούμε μεμονωμένα σε προϊόντα ….έχουμε καθιερώσει και έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε σύσκεψη κάθε εβδομάδα για να παρακολουθούμε το φαινόμενο και να δούμε που μπορούμε να παρέμβουμε και να έχουμε μια εικόνα του ύψους των αυξήσεων σε ορισμένα πολύ βασικά αγαθά αυτά που αποτελούν το καλάθι της κάθε νοικοκυράς “.
“Φαίνεται ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες υψηλού πληθωρισμού και μεγάλων αυξήσεων”, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



Γεωργιάδης: Εξετάζουμε μείωση ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων


Εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης .

Ο υπουργός είπε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα. ” Εάν οι αυξήσεις είναι υπερβολικές θα πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ελέγξουμε αυτό το κύμα της ακρίβειας. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά είναι πάνω από αυτό το θέμα, όπως σε όλα. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν μόνο του και κανέναν στην τύχη του”, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ






Θα κάνουμε και κάνουμε την άσκηση στο καλάθι της νοικοκυράς για να εξετάσουμε τα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε για να το κάνουμε αυτό λιγότερο οδυνηρό .Διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι επόμενοι δύο -τρεις μήνες θα είναι μήνες δύσκολοι στον τομέα της ακρίβειας”, τόνισε με έμφαση .


Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν το μέτρο αυτό για τη μείωση του ΦΠΑ θα εφαρμοστεί άμεσα.

Απέφυγε να απαντήσει ωστόσο ανέφερε ” Όταν κάνουμε την άσκηση με το οικονομικό επιτελείο θα μπορούμε ανακοινώσουμε τι μέτρα μπορούμε να λάβουμε”.

“Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και η κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα αυτό .Είναι άλλη μια διεθνής κρίση που χτύπησε την χώρα.Πρώτα ήρθε η πανδημία, μετά ήρθε η κρίση της ενέργειας και στη συνέχεια αυτή έφερε την κρίση του πληθωρισμού “, πρόσθεσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.