Quantcast
Μεταβιβάσεις ακινήτων: Γιατί θα απέχουν για έναν μήνα οι συμβολαιογράφοι - enikonomia.gr
share

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Γιατί θα απέχουν για έναν μήνα οι συμβολαιογράφοι

δημοσιεύτηκε:

“Παγώνουν” από σήμερα για έναν μήνα οι μεταβιβάσεις ακινήτων. Για το θέμα μίλησε ο συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος στο MEGA.

Όπως τόνισε, “από σήμερα, για έναν μήνα απέχουμε από τη σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων. Το τονίζω δεν μιλάμε για πληρεξούσια και για όλες τις άλλες πράξεις που οι πολίτες έχουν ανάγκη για να μην παρεξηγηθούμε”.

Ωστόσο ανέφερε ότι οι συμβολαιογράφοι δεν γίνονται εισπράκτορες των ΤΑΠ των δήμων. Σε περίπτωση που δούμε νωρίτερα φως σχετικά με το θέμα των ΤΑΠ τότε θα πραγματοποιήσουμε σχετικά αιτήματα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” για το ΤΑΠ. “Είχε βγει ένα πρωτοσέλιδο που έλεγε ότι σε 3 μέρες μπορούμε να πάρουμε τη βεβαίωση ΤΑΠ. Και γελούσαμε δυστυχώς σε βάρος μας… σε βάρος των συμβολαιογράφων. Βγήκε το άρθρο 19 στον νόμο 1945 που λέει ότι ο συμβολαιογράφος θα κρατάει μια εγγυοδοσία και θα αποδίδει είτε από τον πωλητή είτε από τον αγοραστή, το 3 τοις χιλίοις, της αξίας του ακινήτου – αντικειμενική ή δηλωθείσα και θα το αποδίδει στη συνέχεια για λογαριασμό του”.

“Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν αντέχουν άλλο οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τους υπαλλήλους του δημοσίου και οι υπάλληλοι του δημοσίου να κάθονται”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο εάν οι συμβολαιογράφοι κάνουν τις κρατήσεις για την αγοραπωλησία μέχρι να βγει το ΤΑΠ είπε ότι “αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και σχετική υποβολή δηλώσεων για 1 μήνα με αίτημα την απέμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη αίτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και την διαδικασία της εγγυοδοσίας, και όποια άλλη εμπλοκή έχουμε εμείς μέσα στη διαδικασία αυτή”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.