Quantcast
Ώρα πληρωμών επιδόματος θέρμανσης και άλλων παροχών - Ποιοι εξοφλούνται μέχρι Ιούνιο το επίδομα - enikonomia.gr
share

Ώρα πληρωμών επιδόματος θέρμανσης και άλλων παροχών – Ποιοι εξοφλούνται μέχρι Ιούνιο το επίδομα

δημοσιεύτηκε:

Ώρα πληρωμών για όσους εξασφάλισαν με την υποβολή της σχετικής αίτησης το επίδομα θέρμανσης: Μία ακόμη «φουρνιά» δικαιούχων θα δουν στο τέλος του μήνα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που τους αναλογούν. Την ίδια ημέρα όμως, δηλαδή 29 Απριλίου, θα γίνουν και τακτικές πληρωμές επιδομάτων –όπως τα προνοιακά- και άλλων παροχών όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Είχαν προηγηθεί οι έκτακτες ενισχύσεις την Μ. Εβδομάδα.



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης


Εξόφληση του επιδόματος θέρμανσης για όσους εκμεταλλεύτηκαν την προθεσμία που είχε δοθεί ως «δεύτερη ευκαιρία» και έληξε στις 15 Φεβρουαρίου: Ως τότε εκείνοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση τον περασμένο Δεκέμβριο και έχασαν το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2021-‘22, είχαν την ευκαιρία να το διεκδικήσουν και φυσικά εφόσον θεωρήθηκαν δικαιούχοι θα το εισπράξουν!

Ποιοι παίρνουν επίδομα θέρμανσης τώρα και ποιοι τον Ιούνιο!
Πότε λοιπόν είναι ο νέος γύρος καταβολής των επιδομάτων θέρμανσης; Οι πληρωμές του επιδόματος γίνονται σε δόσεις αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.





Συγκεκριμένα, απομένει η εξόφληση:

  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.
  • Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαϊου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.


Το κατώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ.
Ημερομηνίες εξόφλησης των επιδομάτων
Πότε όμως θα εξοφληθούν τα επιδόματα και οι παροχές του ΟΠΕΚΑ για τον μήνα Απρίλιο 2022;

Την τελευταία εργάσιμη του τρέχοντος μήνα θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων.

Αναλυτικά:


Η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος γέννησης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2022 δηλαδή την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

  • Καταβολή τουΕλάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Απρίλιο 2022


Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2022 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2022 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2022 δηλαδή την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

  • Καταβολή επιδόματος ενοικίου


Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2022 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2022 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

  • Πληρωμή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Απριλίου 2022


Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Απριλίου 2022 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.