Quantcast
Λαφαζάνης: Έχουμε σχέδιο Β για τη χρηματοδότηση μετά το δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Λαφαζάνης: Έχουμε σχέδιο Β για τη χρηματοδότηση μετά το δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση έχει «σχέδιο Β» για τη χρηματοδότηση της οικονομίας, εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει τη στάση της μετά το δημοψήφισμα και συνεχίσει τους εκβιασμούς της, δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στον απεσταλμένο του δορυφορικού δικτύου “Ρωσία-24”.

“Νομίζω ότι στο Δημοψήφισμα οι Έλληνες θα πουν το δικό τους “όχι” στον εκβιασμό, που εφαρμόζει εναντίον μας η Ευρώπη. Και κατόπιν τούτου και οι τράπεζες θα ανοίξουν και όλα θα είναι καλά. Εάν η κοινωνία μας πει το δικό της σαφές “όχι” σε αυτόν τον εκβιασμό, αλλά η Ευρώπη δεν αλλάξει τη στάση της και δεν επανεκκινήσει τη χρηματοδότηση, διαθέτουμε “σχέδιο Β”. Γι’ αυτό και η απουσία χρημάτων από την ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν και άλλες πηγές”, είπε ο κ. Λαφαζάνης, στο “Ρωσία-24”, ενώ οι δηλώσεις του αναμεταδίδονται από τα μεγάλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, όπως το ΤΑΣΣ και το ΡΙΑ-Νόβοστι.

Ο κ. Λαφαζάνης, είπε ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες του “σχεδίου Β”, “διότι όλα τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα τις τελευταίες ημέρες και προς το παρόν ελπίζουμε στη σωφροσύνη των ευρωπαϊκών θεσμών και στο ότι η σαφής θέση του ελληνικού λαού θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τις απαιτήσεις τους και θα βρεθεί λύση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
“Αν όμως αυτό δεν συμβεί”, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, “σας διαβεβαιώ έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κατάσταση αυτή νικητές. Και σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις βοήθειας, προς το παρόν επισήμως δεν απευθυνθήκαμε σε κανέναν ζητώντας βοήθεια, αλλά κάθε χείρα βοηθείας τώρα δεν θα ήταν περιττή, πρωτίστως από τη Ρωσία. Αυτό θα ήταν για μας μεγάλη υποστήριξη”.
Ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας από τη Μόσχα δεν τέθηκε στην ημερήσια διάταξη, ούτε κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του ιδίου στη Ρωσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.