Quantcast
Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε «ήρθε η ώρα να παραδοθούμε» - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε «ήρθε η ώρα να παραδοθούμε»

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό L’ Obs έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην βραδιά του δημοψηφίσματος.

«Θα ήθελα πραγματικά να κερδίσει το δημοψήφισμα.  Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν ήρθε το μεγαλοπρεπές 62% για το «όχι», ήμουν στον ουρανό. Αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας. Ήταν καθαρά γραμμένο στο πρόσωπό του. Μου είπε: “Είναι ώρα να παραδοθούμε”. Του απάντησα: “Οχι εγώ”. Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη, αλλά με πολλή αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρεται και στους Podemos: “Τους κάναμε μεγάλη ζημιά. Οι Podemos έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας μας. Όλα, όμως, σχετίζονται μεταξύ τους: ένας από τους λόγους, για τους οποίους η επίσημη Ευρώπη ήθελε να μας συνθλίψει, ήταν η άνοδος των Podemos. Οι Γερμανοί -και άλλοι- Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι’ αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.