Quantcast
Τσακαλώτος: Ενστάσεις των θεσμών για την απόδοση μέτρων αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Ενστάσεις των θεσμών για την απόδοση μέτρων αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά

δημοσιεύτηκε:

Οι θεσμοί εξέφρασαν ενστάσεις για τη δυνατότητα επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων φέτος και το 2016 και ζήτησαν από την κυβέρνηση στοιχεία για την απόδοση των μέτρων που προωθούνται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά πρόσθεσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά.

«Υπάρχει μια γενική συμφωνία. Υπάρχουν, βέβαια, και πράγματα που χρειάζεται ακόμη να συζητηθούν», είπε ο υπουργός, ενώ εκτίμησε ότι η δόση των 2 δις. ευρώ θα καταβληθεί από τον ESM έως το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Αύριο, o κ. Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα συζητήσουν με τους θεσμούς για τα χρηματοοικονομικά, που περιλαμβάνουν και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα δάνεια», το νόμο Κατσέλη, ίσως και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι οι θεσμοί συμφωνούν ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη φέτος σε σχέση με την αρχική εκτίμηση, στο 1,3% περίπου αντί το 2,3%. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, γιατί οι θεσμοί έχουν ενστάσεις για τους δημοσιονομικούς στόχους, αν συμφωνούν για το μέγεθος της ύφεσης, ο υπουργός απάντησε ότι «η πιο πολλή συζήτηση έγινε για το 2016 και είναι μερικά τεχνικά ζητήματα».

Σε ερώτηση, αν ζητάνε νέα μέτρα, ο υπουργός είπε: «Όχι, συζητάνε τα υπάρχοντα μέτρα να τα διατυπώσουμε ακριβώς, να τα ποσοτικοποιήσουμε και να κάνουμε και τεχνική μελέτη πώς το τάδε μέτρο οδηγεί σ’ αυτό το αποτέλεσμα και όχι σε κάποιο άλλο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.