Quantcast
Κατρούγκαλος σε Ντομπρόβσκις: Να μην μειωθούν οι συντάξεις - Να βρεθούν άλλοι πόροι - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος σε Ντομπρόβσκις: Να μην μειωθούν οι συντάξεις – Να βρεθούν άλλοι πόροι

δημοσιεύτηκε:

«Έχουμε προτείνει μια συνολική μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό που θα ικανοποιεί τις δεσμεύσεις» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη συνάντησή του με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο υπουργός Εργασίας ζήτησε ωστόσο, να εξεταστεί ώστε ο δημοσιονομικός στόχος να μην επιτευχθεί κυρίως από μείωση συντάξεων. Ανέφερε δε, ότι ως το τέλος Νοεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις συντάξεις.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν βρέθηκαν επίσης, οι εργασιακές σχέσεις και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Στις εργασιακές σχέσεις είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι διμερές θέμα αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών εργασιακών σχέσεων. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει επιτροπή συντονιστών από όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες η οποία θα παρακολουθεί την πορεία μετά την «απορρύθμιση» των τελευταίων ετών.

«Δεσμευτήκαμε ότι θα παραμείνουμε σε συνεχή επαφή, κυρίως γιατί θέλουν όλες οι πλευρές την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.