Quantcast
Χουντής: Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να απαγορεύσει το άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς - enikonomia.gr
share

Χουντής: Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να απαγορεύσει το άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε. Νίκο Χουντή θα έχει αύριο αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αντικείμενο «να αποτραπούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς».

Ο κ. Χουντής με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, προβάλλει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία το ελληνικό κράτος έχει το απόλυτο δικαίωμα – παρά τις «πιέσεις» των «θεσμών» – να απαγορεύει το «άνοιγμα» φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς και επικαλείται την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2009 η οποία δικαίωσε την Ιταλία (όπως και τη Γερμανία για αντίστοιχη περίπτωση) και συγκεκριμένα το δικαίωμά της, να απαγορεύει στην νομοθεσία της την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Ο κ. Χουντής στην ερώτηση του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφού επισημαίνει το σκεπτικό του Δικαστηρίου, στο οποίο τονίζεται με κάθε τρόπο η «ανάγκη για ασφαλή και με ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμό του πληθυσμού με φάρμακα», όπως και τη διαπίστωση ότι «οι μη φαρμακοποιοί δεν έχουν, εξ ορισμού, κατάρτιση, εμπειρία και ευθύνη αντίστοιχη με εκείνη των φαρμακοποιών», τονίζει το συμπέρασμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι, «θεωρείται δικαιολογημένη η απαγόρευση που επιβάλλεται στους μη φαρμακοποιούς να εκμεταλλεύονται ιδιωτικό φαρμακείο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.