Quantcast
Ανέφικτη η παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ - enikonomia.gr
share

Ανέφικτη η παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση είχε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Απασχόλησης, Ράνια Αντωνοπούλου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση αυτή υποστηρίχθηκε πως υπάρχει νομικό κώλυμα για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς το συγκεκριμένο έργο δεν είναι συγχρηματοδοτούμενο, αλλά καλύπτεται από τους κοινοτικούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020, γεγονός που δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν νομικές δυσκολίες, πρόσθεσε όμως ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για παράταση του προγράμματος, μέσω διαβουλεύσεων που έχει με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. 

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός επανέλαβε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το νέο πρόγραμμα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας» και κάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν τα Κοινωφελή Προγράμματα, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των συνεταιριστικών εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να καλύψει έως και 100.000 θέσεις απασχόλησης, με χρονική διάρκεια που θα είναι οκτώ μήνες, δηλαδή τρεις μήνες περισσότερο από το σημερινό. Πάντως, παραμένει η εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της γ’ φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά στην τοποθέτηση 19.000 δικαιούχων – ανέργων, σε θέσεις απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.