Quantcast
Σταθάκης: Έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΟΣΑ για την εργαλειοθήκη Νο3 - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΟΣΑ για την εργαλειοθήκη Νο3

δημοσιεύτηκε:

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον ΟΟΣΑ για τη διαμόρφωση των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στην τρίτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός Οικονομίας άφησε επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο τα χρηματοδοτικά κονδύλια που υπάρχουν να ενοποιηθούν κάτω από μια «ομπρέλα», έναν ισχυρό ενδιάμεσο φορέα, όπως για παράδειγμα το Αναπτυξιακό Ταμείο που θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ΕΤΕπ που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη αυτών των νέων πρωτοβουλιών.

Όσον αφορά στην εργαλειοθήκη αυτή θα αφορά στο χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, τα ΜΜΕ, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταποίηση. Τα μέτρα και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί στις αρχές του 2016 ώστε η εφαρμογή της εργαλειοθήκης Νο3 να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Σχετικά με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός είπε ότι βρίσκεται στο τελικό του στάδιο -προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή-, ενώ σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις ο ίδιος ανέφερε πως η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος, σε μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.