Quantcast
Βενιζέλος: Ολέθριο λάθος η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Βενιζέλος: Ολέθριο λάθος η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι είναι “ολέθριο ιστορικό λάθος” η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο διεθνές Φόρουμ των Δελφών το πρωί της Κυριακής.

“Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλησε να συνδέσει τη διαθεσιμότητα για την υποδοχή προσφύγων με χαλάρωση στο Ασφαλιστικό” ανέφερε κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν δέχτηκε να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας προσβλέποντας σε ανταλλάγματα στην αξιολόγηση.

Για το ΝΑΤΟ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πέρα από τα θετικά, όπως ή διεθνοποίηση του προσφυγικού, έχει και άλλες διαστάσεις όπως:

-Η Τουρκία μετέχει ισότιμα στο ΝΑΤΟ κάτι που δεν συμβαίνει στην ΕΕ.

-“Δυστυχώς θα βγουν στην επιφάνεια”, από την άλλη πλευρά, ζητήματα όπως η αποστρατικοποίηση όπως συνέβη με την πτήση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους “άνευ λόγου και αιτίας”.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ή κυβέρνηση έχει “τυπική νομιμότητα” αλλά το πρόβλημα είναι ή πολιτική νομιμοποίηση και “υπάρχει μια αθεράπευτη κρίση νομιμοποίησης” καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε ένα θεμελιώδες ψέμα τα χρόνια της αγωνίας του ελληνικού λαού.

“Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι αξιακό, ιδεολογικό, πολιτιστικό, αλλά και πολιτικό-Ιστορικό” τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας “των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων”, σχολίασε: “Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο ιστορικά ο ιθύνων παράγοντας μιας τέτοιας κυβέρνησης να είναι ο κ. Τσίπρας” δείχνοντας προς την κατεύθυνση των εκλογών.

Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι όταν παράγεται πολιτική ένταση, χρησιμοποιείται λεκτική βία και ανακαλύπτονται εσωτερικοί εχθροί “μετά δεν μπορείς να λες θέλω συναίνεση”.

Ερωτηθείς για τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει σαφές πολιτικό στίγμα αλλά ηγείται ενός κόμματος με αντιφάσεις. “Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες φλερτάρουν με την ιδέα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”, της αντιμνημονιακής – μνημονιακής συνένωσης και θεωρούν τον κ. Καμμένο σαρξ εκ της σαρκός της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.