Quantcast
Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ - enikonomia.gr
share

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

δημοσιεύτηκε:

Καθήκοντα προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ανέλαβε ο Αθανάσιος Κ. Θανόπουλος μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών και την ομόφωνη πρόταση από διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ο κ. Θανόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού στα Οικονομικά του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Pittsburgh, μεταπτυχιακών τίτλων (DEA και DEEQA) στη Μαθηματική Οικονομική και Οικονομετρία του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία) και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Θανόπουλος ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στατιστική διακυβέρνηση, ποιότητα των επίσημων στατιστικών, σχεδιασμός μοντέλων ανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης τραπεζών, κοινωνική ασφάλιση/σχεδιασμός συνταξιοδοτικών συστημάτων και σχεδιασμός βέλτιστων μοντέλων αποζημίωσης για φαρμακευτικά προϊόντα.

Συμμετείχε για πολλά έτη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και ως εθνικός εμπειρογνώμονας σε συναφείς Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Υποεπιτροπής της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής για τις Στατιστικές (EFC Subcommittee on Statistics) και της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για τις Στατιστικές.

Έχει διδάξει Οικονομικά, Οικονομετρία και Στατιστική σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, ενώ το ερευνητικό του έργο είναι πλούσιο. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.