Quantcast
Ανοιχτά έμειναν όλα τα θέματα μετά και τη σημερινή συνάντηση ΥΠΟΙΚ - δανειστών - enikonomia.gr
share

Ανοιχτά έμειναν όλα τα θέματα μετά και τη σημερινή συνάντηση ΥΠΟΙΚ – δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε χωρίς οριστική συμφωνία σε κανένα από τα μεγάλα θέματα και η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, με στελέχη του ΥΠΟΙΚ να διαψεύδουν δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές αποχωρούν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αποχωρήσουν από την Αθήνα το αργότερο μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ο στόχος είναι να υπάρχει μια συμφωνία στα βασικά θέματα, όπως το φορολογικό, τα δημοσιονομικά, το ασφαλιστικό και τα «κόκκινα» δάνεια.

Σχετικά με την χθεσινή συνάντηση για το δημοσιονομικό κενό ύψους 1,7 δις ευρώ της διετίας 2017 -2018 τονίστηκε ότι υπήρχαν μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν και άλλα τα οποία συμφωνήθηκαν μεν επί της αρχής, αλλά δεν τέθηκε συγκεκριμένος δημοσιονομικός στόχος.

 Άλλες πηγές του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι χθες έκλεισε το θέμα της φορολογικής κλίμακας αλλά παραμένει ανοιχτό μέχρι να ολοκληρωθούν και όλα τα άλλα θέματα της διαπραγμάτευσης. Η πρόταση που συζητήθηκε ήταν το αφορολόγητο να μειωθεί από τα 9.950 ευρώ σήμερα στα 9.050 ευρώ και να υπάρξει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για τα εισοδήματα πάνω από τα 30.000 ευρώ.

Στην αυριανή ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνεται ξανά το ασφαλιστικό. ενώ υπάρχει πρόβλεψη να επανεξεταστεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.