Quantcast
Πακέτο μέτρων 1,8 δις ευρώ στέλνει η κυβέρνηση στους δανειστές – Τι περιλαμβάνει - enikonomia.gr
share

Πακέτο μέτρων 1,8 δις ευρώ στέλνει η κυβέρνηση στους δανειστές – Τι περιλαμβάνει

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δις ευρώ (1% του ΑΕΠ) που θα αφορούν κυρίως μέτρα έμμεσης φορολογίας και περικοπές δαπανών, αναμένεται να στείλει αύριο στους δανειστές το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την ολοκλήρωση της συζήτησης για το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2018. 

Στο πακέτο των μέτρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο των Οικονομικών θα περιλαμβάνονται:

Η αύξηση των ειδικών φόρων στην κατανάλωση για τα καύσιμα ( βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) και κάποιες μικρότερες αυξήσεις σε καπνικά προϊόντα και αλκοόλ.

Θα περιλαμβάνονται επίσης οι προτάσεις γα το ειδικό τέλος τραπεζικών συναλλαγών και οι προτάσεις για αύξηση του τέλους της κινητής τηλεφωνίας και η επιβολή τέλους στην συνδρομητική τηλεόραση.

Σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή, τα μέτρα που θα κλείσουν την διαπραγμάτευση και με το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει ότι με τα μέτρα που συζητούνται όλο αυτό τον καιρό μπορούν να φτάσουν το πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2,5% του ΑΕΠ στο τέλος του 2018. Γι’ αυτό και ζητούν την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

 

Η πρώτη συνάντηση

 

Η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε περίπου μία ώρα και ασχολήθηκε κυρίως με την προετοιμασία των συναντήσεων μέχρι και το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Σχετικά με την τελευταία διαρροή του Wikkileaks και την στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ  Ντέλια Βελκουλέσκου κατά την σημερινή συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την συνάντηση αρκέστηκε να πει «το θέμα δεν αναφέρθηκε καν στην συνάντηση».

Σχετικά με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα χαλάσουν οι σχέσεις τους με το ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας καιταυτίζονταν με τις θέσεις του Ταμείου, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε «ουδέν σχόλιο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.