Quantcast
Fraport: Οφέλη για την ελληνική οικονομία από τη σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια - enikonomia.gr
share

Fraport: Οφέλη για την ελληνική οικονομία από τη σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια

δημοσιεύτηκε:

«Μακροπρόθεσμο όφελος για την Ελλάδα» θα φέρει η συμφωνία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, βελτιώνοντας σημαντικά, τόσο τις υποδομές των αεροδρομίων, όσο και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με δημοσιογράφους, οι επικεφαλής της κοινοπραξίας Fraport-Slentel, παρουσιάζοντας το επιχειρησιακό πλάνο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία το τίμημα θα ανέλθει σε 1,234 δισ. ευρώ για το σύνολο των 40 ετών, τόνισαν πως πρόκειται για μια επένδυση που θα φέρει όφελος στην ελληνική οικονομία, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, τόνισε ότι η ετήσια αύξηση που αναμένεται στην επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, θα είναι της τάξεως του 3% ετησίως και πρόσθεσε πως «δεν είμαστε εδώ για ένα γρήγορο κέρδος. Έχουμε μακροπρόθεσμες συνεργασίες και πιστεύουμε στην προοπτική της χώρας και στο μέλλον της Ελλάδας» σημειώνοντας πως ήδη βρίσκονται σε συνομιλίες με αεροπορικές εταιρίες και μεγάλους tour operators.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.