Quantcast
ΔΝΤ: Επιμένει στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την τόνωση της ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Επιμένει στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την τόνωση της ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δείχνουν ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση έχει σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο οικονομολόγος του Ταμείου, Davide Furceri, απαντώντας ερώτηση που του υποβλήθηκε για την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τις εισφορές.
Η ερώτηση έγινε σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση μίας νέας μελέτης του ΔΝΤ σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρεί αναγκαίες για την τόνωση των αναπτυγμένων οικονομιών.

Ο κ. Furceri παρέπεμψε σε ειδικότερες απαντήσεις για την Ελλάδα στην εξαμηνιαία έκθεση του Ταμείου (World Economic Outlook) που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά πρόσθεσε ότι τα στοιχεία του ΔΝΤ δείχνουν ότι οι επιπτώσεις από μία μείωση των εισφορών τείνουν να είναι μεγαλύτερες σε χώρες με ασθενή οικονομία.

Η μελέτη δείχνει, επίσης, ότι υπάρχουν θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, ακόμα και όταν η μείωση των εισφορών γίνει με ουδέτερο τρόπο για τον προϋπολογισμό, δηλαδή με τη μείωση μη παραγωγικών δαπανών και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.