Quantcast
Πιτέλα: Θα αντιταχθούμε στην απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πιτέλα: Θα αντιταχθούμε στην απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν μέσω της προσφυγικής κρίσης- όταν η ζώνη Σένγκεν και η Ε.Ε. βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χειρότερη κρίση από τη δημιουργία τους- οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος συνδρομής θα μείνουν ανολοκλήρωτες».

Αυτό δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα τις «διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή για να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το δράμα του περασμένου χρόνου, περί Grexit. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ενάμιση μήνα θα έχουμε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωομάδα μας θα αντιταχθεί στην απαίτηση του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα. Αυτό είναι ο θάνατος μιας χώρας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές του» τόνισε ο κ. Πιτέλα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.