Quantcast
Πεκίνο και Ουάσινγκτον ενθαρρύνουν τις αμοιβαίες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Πεκίνο και Ουάσινγκτον ενθαρρύνουν τις αμοιβαίες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Υψηλόβαθμοι Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι ενθάρρυναν σήμερα στο πλαίσιο του Όγδοου Γύρου του Σινοαμερικανικού Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου τους επιχειρηματίες να επενδύσουν και στις δύο χώρες.

Η Κίνα είναι προσηλωμένη στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, την επέκταση της πρόσβασης στην αγορά και την αύξηση της διαφάνειας της νομοθεσίας και των κανονισμών προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δίκαιο, διαφανές και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Γουάνγκ Γιανγκ.

“Μια από τις προτεραιότητες τώρα είναι οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή επενδυτική συνθήκη. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία υψηλού επιπέδου σύντομα”, δήλωσε ο Γουάνγκ.

Ο Σύμβουλος του Κινεζικού Κράτους Γιανγκ Τζιετσί εξέφρασε την ελπίδα οι επιχειρήσεις και στις δύο χώρες να διερευνήσουν νέους τομείς συνεργασίας και να προωθήσουν νέους μοχλούς ανάπτυξης.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου δήλωσαν ότι οι κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ είναι καλοδεχούμενες και ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα και να αυξήσουν τις επενδύσεις στη χώρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.